Šta znate o Nobelovoj nagradi? Koliko kategorija ima? Znate li ko su dvostruki Nobelovci?
Prva je Marie Sklodowska Curie, koja je svoju prvu Nobelovu nagradu dobila u oblasti fizike, 1903. za otkriće radioaktivnosti. Drugu Nobelovu nagradu, Marie je primila za hemiju 1911. za otkriće radijuma i polonijuma. Marie Curie je jedina osoba koja je dobila dvije Nobelove nagrada iz različitih oblasti, a da su obje te oblasti iz sfere nauke.
Marie Curie
Druga osoba koja je dobila dva Nobelova priznanja za različite oblasti bio je Linus Pauling, i to za hemiju (1954. za istraživanje prirode hemijske veze) i mir (1962.).
Linus Pauling
Frederick Sanger (obje Nobelove nagrade za hemiju, prva 1958. za otkriće strukture insulina, druga 1980. za determinaciju  redoslijeda baza u nukleinskim kiselinama).
John Bardeen je dva puta je nagrađen Nobelovom nagradom za fiziku. Prvo 1956. godine zajedno sa Williamom Shockleyem i Walterom Brattainom za izum tranzistora, a zatim 1972. godine sa Leonom Cooperom i Robertom Schriefferom za razvoj teorije superprovodljivosti, poznate kao BCS teorija.
John Bardeen
Frederick Sanger
Dvostruki Nobelovac je i Barry Sharpless, koji je dobio dvije Nobelove nagrade za hemiju (2001. i 2022.).
Frédéric Joliot-Curie, koji je imao 35 godina kada je 1935. dobio Nobelovu nagradu, zajedno sa suprugom Irène Joliot-Curie. Ona je bila 3 godine starija od njega. 
Frédéric Joliot-Curie

Najmlađi dobitnik Nobelove nagrade za fiziku je Lawrence Bragg, 1915, za analizu kristalnih struktura pomoću X-zraka, kada mu je bilo svega 25 godina. Najmlađi dobitnik Nobelove nagrade za medicinu je Frederick Banting, 1923. godine za otkriće insulina koji je nagradu dobio u 32. godini. Ostali vrlo mladi dobitnici su i Werner Heisenberg(31 godina) te James Watson (34).

Najstariji dobitnik Nobelove nagrade je John B. Goodenough, Nobelova nagrada za hemiju 2019. za doprinos u stvaranju litijumske baterije. U trenutku objave imena, imao je 97 godina.